Chevrolet 350 V8 High Performance..

Daisy Fay vant prisen “Årets beste privatrestaurerte motorbåt” under Risør Trebåtfestival i 2008, et veldig stolt øyeblikk for hele familien.

Historikk

Båten er bygget hos brødrene Olsen Trebåtbyggeri i Lodshavn, Farsund i ca 1928. Historien sier at båten har vært eiet av en storsmugler fra Fredriksstad, men det er nok like sannsynlig at den er bygget for racing el. For en av datidens godt bemidlede personer siden hele båten er bygget i mahogni, noe som ikke var vanlig siden dette var et mye dyrere bygge materiale. Etter dette har båten hatt 2 kjente eiere fra Østfold.

Vi fant båten i en låve på Mysen i 2005, der den hadde stått pakket bort i 15 år. Båten ble sjøsatt i 2007, etter ca 2000 timers restaurering. Hele båten ble skrapt for lakk og maling. Det er byttet en bordgang i hekken, og fremre dolbord på babord side. Båten har fått ny vindskjerm, fenderlister, ny innredning og dørk, samt vegg mot motor-rom. Det måtte også legges inn 30 nye ribber. 15 strøk med Rylard lakk.

Båten vant årets privatrestaurerte motorbåt under Risør Trebåtfestival i 2008, et veldig stolt øyeblikk for hele familien.

Motor og drivverk:
Chevrolet 350 V8 High Performance motor.
Borg Warner TRS girkasse, 1:1 utveksling

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *